Aktuality

V Horní Branné se dočkali nové silnice i chodníků

19.12.2023 15:37

Více než třičtvrtě kilometru dlouhý úsek silnice III/2955 v Horní Branné má nový povrch. Součástí rekonstrukce je také výstavba chodníků, přeložky plynovodu a modernizace veřejného osvětlení. Kraj investoval do projektu 21,3 milionu korun, obecní příspěvek činil 8,7 milionu.

„Jsem rád, že se podařilo dokončit další rekonstrukci krajské silnice. Opět jde o bezvadnou spolupráci mezi krajem a obcí. Horní Branná investovala do takzvané humanizace, tedy nových chodníků a osvětlení. Kraj zaplatil rekonstrukci povrchu,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy.  

Stavba začala v červnu letošního roku a práce pokračovaly do listopadu 2023. Liberecký kraj za rekonstrukci zaplatil 21,3 milionu korun.

Silnice III/2955 se nachází v zastavěném i nezastavěném území obce Horní Branná. Rekonstrukce se dočkal úsek ve staničení1,200–1,975, tedy v délce 775 metrů.

Liberecký kraj letos investoval do rekonstrukcí silnic a mostů přes 1,18 miliardy, přibližně stejnou částku využije i příští rok.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
485226324

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login