Aktuality

Úpravy regionálních linek v Podkrkonoší mají umožnit lepší dopravní propojení regionu

28.06.2023 16:42

Zatraktivnit a zefektivnit veřejnou dopravu na Jilemnicku – to je cíl nové koncepce, kterou bude připravovat společnost KORID LK. V plánu je zejména zlepšit dopravní propojení turisticky zajímavých destinací a zlepšit návaznost autobusových a železničních linek do jiných regionů, a to zejména do Královéhradeckého kraje.

„Na Jilemnicku připravujeme ve spolupráci s Královéhradeckým krajem stabilizaci dálkového spojení na trase Špindlerův Mlýn – Jilemnice – Jičín – Praha, na kterou by měly regionální linky navazovat, a současně je v oblasti po předchozích projednáních s obcemi vhodné podpořit i železniční linku Martinice v Krkonoších – Jablonec nad Jizerou (Rokytnice nad Jizerou), a to odstraněním souběhů vlak a autobus, které zůstaly po poslední vetší úpravě dopravní koncepce v roce 2010. Dále usilujeme také o větší propojení turistické dopravy v Krkonoších. Reagujeme tím na požadavky obcí, které přicházejí s velice konstruktivními náměty, za což jsem velice rád,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy.

„V rámci tohoto projektu chceme prověřit provoz tzv. taxibusů, aby v oblasti nejezdily poloprázdné autobusy a lidé si mohli na přesný čas objednat menší vůz, který se vyznačuje větší úsporností a komfortem,“ dodal hejtman Martin Půta.

Výše uvedené změny připraví v rámci projektu „Optimalizace Jilemnicko“ společnost KORID LK. „V posledních letech jsme obdrželi od obcí vícero podnětů, kterými se nyní bude zabývat v rámci jednoho balíčku systematických změn. Zároveň nabízíme obcím možnost revidovat obslužnost i po stránce zavedení nových zastávek, pokud o to obce projeví zájem. Některé náměty již aktivně prověřujeme,“ přiblížil postup Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK.

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login