Aktuality

Ukrajinci mohou jezdit po kraji hromadnou dopravou zdarma. Stačí jim pas

01.03.2022 0:00

Bezplatná přeprava občanů Ukrajiny, kteří se prokáží platným ukrajinským pasem, platí až do odvolání v síti integrované dopravy Libereckého kraje IDOL. Jezdit zdarma mohou také v městských autobusech v Jablonci nad Nisou.

„Lidé, kteří sem docestovali z Ukrajiny, mají v prvních dnech pobytu řadu starostí s řešením základních životních otázek. Tímto jim alespoň trochu pomůžeme,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro dopravu.

V regionálních autobusech cestující nastoupí předními dveřmi a ukáže řidiči pas. Měl by také říci, do jaké zastávky jede nebo ukázat cíl cesty napsaný na papíře. Ve vlacích se prokáže pasem až v okamžiku, kdy k němu přijde průvodčí. V městských autobusech v  Jablonci nad Nisou nastupuje předními dveřmi a ukáže pas řidiči.

Dopravní síť IDOL zahrnuje regionální a vybrané meziregionální autobusy a vlaky zpravidla na území Libereckého kraje. Na vybraných autobusových a vlakových linkách platí i mimo Liberecký kraj. V jízdním řádu je její platnost vyznačena.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
485226324

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login