Aktuality

Skončila rekonstrukce silnice z Doks do Břehyně. Řidiči tam mohou jezdit po novém povrchu

02.10.2023 9:41

Přesně 1.241 metrů dlouhý úsek silnice II/270 vedoucí z Doks do Břehyně se dočkal rekonstrukce. Zhotovitelem bylo sdružení firem COLAS CZ a.s. a SaM silnice a mosty a.s. Celková cena prací vyšla na 30.887.847,90 korun včetně DPH.

„V rámci rekonstrukce silnice se opravil jeden propustek, vznikla dvě nová nástupiště, vyrostly dva nové zálivy a samozřejmě se opravil i povrch vozovky. Došlo také k napojení přilehlé komunikace k tamnímu penzionu a starý nájezd od Doks byl osazen balisety. To sníží rychlost automobilů a pro řidiče to znamená mnohem větší bezpečnost při jízdě. Kompletní rekonstrukce se dočkal také most ev. č. 270-005. Je potřeba říci, že objekt je v památkově chráněné lokalitě, takže zásah do skalního podloží a obložení spodní stavby mostu byly prováděny pod dohledem Národního památkového ústavu. Neobjevily se žádné výrazně komplikace a já jsem moc rád, že jsme úspěšně dokončili další rekonstrukci vybrané krajské komunikace,“ uvedl statutární náměstek pro resort dopravy Jan Sviták.

Rekonstrukce silnice v úseku Doksy–Břehyně začala předáním staveniště 21. března letošního roku. Po novém povrhu mohou jezdit řidiči od poloviny letošního srpna.

Liberecký kraj spravuje 477,8 kilometru silnic II. třídy a 1.583,5 kilometru silnic III. třídy. V letošním roce má na rekonstrukce a opravy více než 1,17 miliardy korun. Využívá také – jako každý rok – dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury a Integrovaného regionálního operačního programu.

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu
filip.trdla@kraj-lbc.cz
485226307
770134419

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login