Aktuality

Řidiči již projedou Rynolticemi bez omezení, stavební práce skončily

12.09.2022 0:00

O víkendu 10. a 11. září 2022 Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD ČR) ukončilo rekonstrukci průtahu Rynolticemi na silnici I/13, čímž také pro řidiče skončila částečná uzavírka a úsek je opět obousměrně průjezdný. Na místě byla provedena obnova krytu vozovky, oprava silniční kanalizace, zhotovení vjezdových ostrůvků, úpravy přechodů pro chodce a souvisejícího osvětlení. Dále došlo k úpravě autobusových zastávek a křižovatek, ale i obnově dopravního značení.

„Tímto místem jezdím každý den do práce a z práce. Stejně jako ostatním řidičům se i mně ulevilo, jelikož již nebudeme muset stát dlouhé minuty před semaforem. Věřím, že průtah bude sloužit mnoha generacím, zlepší tamní dopravu a díky novým chodníkům se budou bezpečněji cítit také chodci,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy. 

Akce „I/13 Rynoltice, průtah“ byl společný projekt s obcí, kdy ŘSD ČR financovala opravu silnice a kanalizací přibližně za 18 mil. Kč bez DPH a obec investovala do chodníků, veřejného osvětlení a místní komunikace asi 10 mil. Kč bez DPH. Zhotovitelem prací byla společnost Strabag a.s.

Fotogalerie ze stavby v příloze. 

TZ: ŘSD ČR 

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu
filip.trdla@kraj-lbc.cz
485226307
770134419

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login