Aktuality

Od neděle 12. června se mění jízdní řády na vybraných linkách v Libereckém kraji

09.06.2022 13:07

Od neděle 12. června vejdou v platnost změny jízdních řádů na vybraných linkách v Libereckém kraji. Co tyto změny přinesou cestujícím a kde je lze najít přehled změn?

Změny v průběhu platnosti jízdního řádu bývají využívány zejména ke korekcím a zapracování urgentních připomínek z řad cestujících. Nejinak je tomu v tomto případě. „Počet změn v Libereckém kraji není velký. Pouze v oblasti Českolipska se mění drobně jízdní řád více linek najednou. Rozhodli jsme se k tomuto kroku po důkladném několikaměsíčním vyhodnocování provozu a reagujeme také na připomínky cestujících,“ vysvětluje Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy.

K jakým změnám tedy dojde?

  • V oblasti Českolipska se mění jízdní řád na 14 autobusových linkách. Zpravidla jde o posuny spojů v řádu několika minut. Upravuje se také jízdní řád linky 400 do/z Prahy.
  • V oblasti Liberecka se mění jízdní řád 6 autobusových linek. Po téměř 12 letech bude omezen provoz do polské Sieniawky linkou 689 z důvodu dlouhodobého nevyužití.
  • Na Jablonecku se mění 6 autobusových linek a jedná se o drobné úpravy s cílem stabilizovat návaznosti na jiné linky.
  • V oblasti Semilska se mění jízdní řád na dvou železničních tratích ve spolupráci s Královéhradeckým krajem. V ranních hodinách bude doprava z Lomnice nad Popelkou do Staré Paky zajištěna vždy vlakem. Dochází tak k nahrazení jednoho páru autobusové linky 534. Naopak mezi Jičínem a Turnovem ve večerních hodinách bude sezónní vlak veden pouze o víkendu. Další změny se pak týkají 5 autobusových linek.

„Změnami chceme usnadnit zejména dopravu do a ze zaměstnání. V případě změn na lince 400 je pak cílem její stabilizace a minimalizace zpoždění,“ upřesňuje Otto Pospíšil, jednatel KORID LK.

 

Závěrem informujeme, že i nadále je možné zasílat připomínky k jízdním řádům na adresu info@korid.cz nebo prostřednictvím webového formuláře na webu www.iidol.czNejbližší celostátní termíny změn jízdních řádů jsou 28. srpna a 11. prosince.

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu
filip.trdla@kraj-lbc.cz
485226307
770134419

Zpět na seznam

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login