Aktuality

Mimořádné přerušení železniční dopravy mezi Ebersbachem a Žitavou a Hrádkem nad Nisou a Varnsdorfem v důsledku vandalismu

18.10.2024 10:42

Od večerních hodin v pondělí 14. 10. 2024 je zcela zastavena železniční doprava mezi Ebersbachem a Žitavou a mezi Hrádkem nad Nisou a Varnsdorfem. Důvodem úplného zastavení provozu je porucha zabezpečovacího zařízení způsobená opětovným úmyslným poškozením optického kabelu. Zásadní narušení se týká linek RE 2 a RB 61 mezi Ebersbachem a Žitavou a linky L7 mezi Hrádkem nad Nisou a Varnsdorfem. Porucha zabezpečovacího zařízení se dotýká také informačních systémů na německých nástupištích: Zrušené spoje se nezobrazují.

Pro úseky přerušeného provozu byla zřízena mimořádná autobusová doprava, tudíž v současné době jezdí na každém z těchto úseků dva autobusy bez pevného jízdního řádu. To znamená, že všechna spojení, bohužel, nelze spolehlivě nahradit. Prosíme naše cestující o pochopení a omlouváme se za způsobené nepříjemnosti.

Vadné zabezpečovací zařízení je součástí železniční infrastruktury provozované společností DB InfraGO. Správce infrastruktury v současné době vyhodnocuje rozsah poškození, takže je třeba počítat s tím, že trať bude uzavřena po celý den. V současné době není možné učinit žádné další prognózy týkající se obnovení železniční dopravy.

Další informace budou následovat.

Prosíme tímto naše cestující, aby počítali s možnými komplikacemi při svých cestách.

TISKOVÁ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI DIE LÄNDERBAHN

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login