Aktuality

Kraj vybral firmu, která vybuduje systém informující o stavu dopravy v Bedřichově a Janově

31.07.2023 9:49

Takzvaný informativní dopravně-provozní systém pro lokalitu Bedřichov a Janov připravuje ve spolupráci s obcemi Liberecký kraj. Jeho cílem je informovat občany o tamním stavu dopravy či možnostech parkování. Krajští radní na svém včerejším jednání rozhodli o výběru firmy, která projekt připraví a provede. Je jí CROSS Zlín, a.s. za nabídkovou cenu 11.967.633,26 korun včetně DPH. Systém by měl být hotový ještě letos.

„Cílem systému bude zejména informovat řidiče a návštěvníky Bedřichova a Janova o dopravní situaci a možnostech parkování v těchto místech. Kupříkladu obec Bedřichov je významná turistická a sportovní lokalita a rádi bychom dali tamní dopravě větší řád. Chceme například eliminovat popojíždění automobilů, které hledají místo na zaparkování. Systém bude také umět ještě před obcí efektivně odklánět dopravu, a to především v době maximální zaplněnosti parkovišť,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Řidiči budou informování prostřednictvím webu obce, v časech konání významných sportovních akcí pak systém může plnohodnotně nahradit stávající dopravní značení zakazující vjezd do obce. „Vše budeme navíc vyhodnocovat a optimalizovat tak, aby v budoucnu byly příjezd a parkování v Bedřichově a Janově pro řidiče co nejpohodlnější,“ uzavřel Sviták.

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login