Aktuality

Kraj se ve spolupráci s obcí Bedřichov chystá vybudovat systém informující o tamním stavu dopravy

20.04.2023 8:26

Takzvaný informativní dopravně-provozní systém pro lokalitu Bedřichov připravuje ve spolupráci s obcí Liberecký kraj. Jeho cílem je informovat občany o tamním stavu dopravy či možnostech parkování. Krajští radní na svém včerejším jednání rozhodli o vyhlášení výběrového řízení, v jehož rámci bude kraj s obcí hledat firmu, která projekt připraví a provede. Nabídková cena nesmí překročit 10.490.700 korun včetně DPH.

„Jsem rád, že můžeme tento projekt, o kterém jsme začali diskutovat již před pár lety, posunout zase o výrazný kus dále. Cílem systému bude zejména informovat řidiče a návštěvníky Bedřichova o tamní dopravní situaci a možnostech parkování. Obec Bedřichov je významná turistická a sportovní lokalita a rádi bychom dali tamní dopravě větší řád. Chceme například eliminovat popojíždění automobilů, které hledají místo na zaparkování. Systém bude také umět ještě před obcí efektivně odklánět dopravu, a to především v době maximální zaplněnosti parkovišť,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy. „Řidiči budou informování prostřednictvím webu obce, v časech konání významných sportovních akcí pak systém může plnohodnotně nahradit stávající dopravní značení zakazující vjezd do obce. Vše budeme navíc vyhodnocovat a optimalizovat tak, aby v budoucnu byly příjezd a parkování v Bedřichově pro řidiče co nejpohodlnější.“

Liberecký kraj se s obcí Bedřichov dohodl, že se na financování veřejné zakázky budou podílet společně, a to v rozsahu prací, které vymezí projektová dokumentace. Po vytvoření softwaru a aplikace začne kraj s obcí řešit také vlastnické vztahy, a to na základě samostatné smlouvy.

 

Youtube video

Zadejte text

Stavební stavy mostů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login